Mavrica jeseni 2022


OBJAVLJENO: sobota, 3. december 2022
AVTOR: Društvo Rusalka

3. decembra je mednarodni dan invalidov. KUD Sevdah je v sodelovanju z Društvom invalidov Ljubljana Moste-Polje pripravil kulturno prireditev v Centru Zalog. Na prireditvi so nastopali:

Pevski zbor Društva invalidov Ljubljana Moste-Polje

Folklorna skupina Sevdah

Kulturno-zgodovinsko društvo Rusalka

Folklorna skupina Veselje pri Društvu gluhih Ljubljana in 

Rožančevi fantjiči iz Ljubljane. 

 

  

  

  

 

Kulturno prireditev je povezovala Zora Perenda, ki je poudarila, da za kulturo ni nobenih ovir. Invalidi, slepi in slabovidni ter gluhi v kulturni in umetnosti najdejo zadovoljstvo, sprostitev in potrditev, da kljub drugačnosti niso v ničemer drugačni od ostalih ljudi. To je dokazovala tudi razstava članov društev, ki so jo pripravili ob odru in v veliki sejni sobi Centra Zalog. Njihove izdelke so obiskovalci lahko kupili in zanje odšteli le simbolični prispevek, ki bo društvom omogočil nakup novih pripomočkov za delo. Pozdravni nagovor pa je imel predsednik Društva invalidov Ljubljana Moste-Polje. Vesel in ponosen je bil, da se je prireditev organizirala, žal pa se je niso mogli udeležiti številni člani društva, saj so zboleli. Obljubil je, da se prihodnje leto spet vidimo.

 

  

 

Članice Kulturno-zgodovinskega društva Rusalka: Antonija, Hafija, Marija in Metka pa so se predstavile z avtorsko poezijo. Publika v dvorani je bila navdušena. Dokazale so, da za pisanje poezije niso pomembne leta, pač pa le želja, da se rime "postavi na papir".

 

  

 

Tu pa je poezija, s katero so se predstavile članice Kulturno-zgodovinskega društva Rusalka.

 

  

  

 

Predstaviti pa je treba še utrinke iz razstave. Razstavljena so bila dela članov Društva invalidov Ljubljana Moste-Polje in KUD Sevdah.

 

  

  

 

Vsem nastopajočim iskrene čestitke, prav tako tudi članom društev, ki ustvarjajo čudovite ročne izdelke in tako z razstavo le-teh popestrili kulturno prireditev. 

 

Prihodnje leto pa se spet vidimo - srečno.

 

 

Zapisala: Lilijana Prepeluh

Foto: Lilijana Prepeluh

Risbe: Minka Jerebič

 

 

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top