POSLIKANI DEŽNIKI


OBJAVLJENO: petek, 14. oktober 2022
AVTOR: Minka Jerebič

Kulturno-zgodovinsko društvo Rusalka in Društvo Ivo As sta v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Polja Mestne občine Ljubljana organizirala ustvarjalno delavnico Poslikava dežnikov. Zbrali smo se v Centru Zalog razdelili dežnike, slikarske palete, čopiče, barve … nato pa pričeli z nanašanjem barv na dežnike in ustvarjanjem lastnih poslikav.

  

  

Slikarja Marinka in Ivo sta nas podučila o tem in onem: o nanašanju barv, o pisanju in slikanju na dežnike, o mešanju barv in pridobivanju številnih barvnih razlik. Najprej, potem pa vedno bolj korajžno smo uporabili barve. Morda človek pomisli, da je to lahko, pa ni. Človek mora biti zbran, v glavi moraš imeti idejo in nato napoved z uresničevanjem te ideje. Počasi, in ob koncu spoznaš, da si veliko ustvaril in vse, kar si ustvaril je tvoje. To je največje zadovoljstvo.

  

  

Danes se je zbralo kar 19 odraslih oseb in samo štiri deklice, čeprav jih je bilo več prijavljenih, a jih je obiskala tista »teta«, ki je pozabila vstopit na raketo in oditi iz naše galaksije.

  

  

S svojim delom smo bili nadvse zadovoljni. Obljubili smo si, da se kmalu spet vidimo, saj so bile to le predpriprave, prihodnjič pa bomo še bolj opogumljeni in bomo znali ceniti slikarsko delo in nato izdelek, ki je pred nami.

  

  

V imenu rusalk bi se zahvalila umetnikoma za trud, požrtvovalnost in potrpljenje, ki sta ga imela z nami čistimi laiki, kar se slikanja tiče. Toda dobre volje ni zmanjkalo in lahko rečem, da smo vsi uživali. Hvala tudi rusalkam, ki so napekle slastne dobrote in našim gostom iz Spodnje Savinjske doline. Bilo je lepo in uživali smo to petkovo popoldne.

  

  

Za piko na »i« smo še pospravili, ugasnili luči, zaklenili sejno sobo in odšli proti domovu, a še prej smo gostom pokazali Krajinski park Zajčja dobrava, kjer je gostišče, kjer je dobro in pije …

  

 

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top