Rusalke prejele priznanja


OBJAVLJENO: petek, 4. oktober 2019

Štiri članice Kulturno-zgodovinskega društva Rusalka smo se udeležile natečaja Žlahtne misli v modri in srebrni kopreni, ki ga je organiziral JSKD OI Ljubljana. Zaključek natečaja je bil z literarnim popoldnevom, ki ga je vodila Jana Kolarič. Za glasbeno vzdušje je poskrbel Krištof Strnad na kitari.

 

Na natečaju so sodelovale rusalke: Antonija, Majda, Metka in Minka. Prve tri so se predstavile z otroškimi pesmimi, Minka pa je napisala pravljico za otroke z naslovom Rusalke in pastirček Tinček. Pravljica govori o pastirčku Tinčku, ki je vsak dan vozil kravo Lisko na pašo. Nekoč pa je na gozdni jasi ugledal rečne nimfe, ki so zaspale. Sončni žarki so jih božali po snežno belih ličkih, veter iz Kašeljskega hriba se je poigraval z njihovimi zlatimi kodri ...

 

Pesmi Antonije, Majde in Metke so kratke, polne rim in ritmičnosti, pisane na kožo najmlajšim. V njih predmeti oživijo in se z malčki pogovarjajo. Opisane so številne vragolije, katere počnejo naši najmlajši vsak dan, ne da bi pomislili, da morda pa delajo kaj narobe. Svet najmlajših je tako čaroben, pisan in prežet s številnimi dogodivščinami.

 

Vsem štirim iskrene čestitke.

 

 

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top