Skok v novo leto 2020


OBJAVLJENO: sreda, 1. januar 2020

 

Kulturno – zgodovinsko društvo Rusalka je konec leta 2018 na občnem zboru sprejelo Program društva za obdobje od leta 2019 do 2020. Prvo leto je bilo več kot uspešno, organizacijo dogodkov in razstav smo presegli na vseh področjih.

 

Kaj pa v letu 2020? Program je vsak mesec bogat in zelo pester. Organizirane bodo številne razstave, ki bodo po pestrosti razstavnih eksponatov presegle razstave v letu 2019. Že zelo kmalu se nam obeta razstava ročno izdelanega nakita Veronike Rainer, pa razstave rezbanih eksponatov, pa da ne govorimo o razstavi stare tehnike, razstavi starih vinil plošč itd.

 

Organizirale se bodo številne kulturne prireditve. Na odru Centra Zalog se nam bo predstavila svetovno znana violinistka Inga Ulokina, gostili bomo znane kulturne delavce – glasbenike, izdajali bomo publikacije in pesniške zbirke ter potopisne knjige … Z letošnjim letom pa uvajamo ustvarjalne delavnice za mlade in mlade po srcu; za najmlajše bomo organizirali večere pravljic … in konec leta nas bo sigurno obiskal Dedek Mraz.

 

V februarju pa se nam obetata prav posebna dogodka. Društvo Rusalka prijateljuje z grofom in grofico Štatenbersko. Vemo, da je grofica slepa, a slepota ji ni ovira, da ne bi živela polno življenje. Njeno življenjsko zgodbo je na list papirja prenesel pisatelj Ivan Sivec. Knjiga naše članice, grofice Štatenberske, Tanje Šubelj, bo luč sveta ogledala na slovenski kulturni praznik s kar dvema bogatima  kulturnima prireditvama.

 

Društvo Rusalka pomaga tudi JSKD pri projektu Abonmaja ljubiteljske kulture v Centru Zalog. Letos se nam obetajo štirje dogodki: gledališko igro Dekameron Šentjakobskega gledališča, pevskim nastopom Vokalne skupine Aurora in Folklorno skupino Tine Rožanc. A, v mesecu maju, mesecu ljubiteljske kulture, pa se nam obeta še presenečenje. Pa tudi to še ni vse: saj poznate rečne nimfe, ki vedno kaj zagodejo, torej …

 

Ker Ljubljana kandidira za Evropsko prestolnico kulture 2025, se je za ustvarjanje dogodkov na tem projektu prijavilo tudi Društvo Rusalka. Še en nov kamenček v mozaiku našega pestrega programa.

 

Člane društva pa bomo še naprej spodbujali, da se bodo prijavljali na tekmovanja in sodelovali na natečajih. Prav tako bomo organizirali po celotni Sloveniji njihove predstavitve avtorskih del.

 

Ob koncu rečemo lahko le to, da se nam z Društvom Rusalka obeta bogato kulturno leto. Vabimo vas, da se udeležujete naših dogodkov, saj tako vemo, da delamo prav in da razveseljujemo najširše množice v bližnji in daljni okolici.

 

Društvo Rusalka

 

 

 

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top