Starejši starejšim


OBJAVLJENO: nedelja, 7. marec 2021

Članica Kulturno-zgodovinskega društva Rusalka, Metka Jančec Osojnik, se je prijavila na natečaj Zveze društev upokojencev Slovenije, z naslovom Starejši starejšim. Bila je sprejeta in v začetku leta smo poročali o začetku njenega dela. V roke je dobila kuhinjsko krpo ter manjšo brisačo. 

  

Odločila se je za dva motiva, ki ju je vezala na kuhinjsko krpo in brisačo. Potem pa je začela z delom. Najprej kuhinjska krpa, nato brisača. Delo, ki se ga je lotila, je delala z izredno velikim zanosom. Komu to izročiti je bilo vprašanje, ki si ga je zastavila, a odločitev ni bila težka, saj je vedela, da je prav, da to dobi takšna oseba, ki si to res zasluži. 

  

Predlog, komu darilo izročiti, je Metka povedala tudi predsedniku ZDUS, Branku Zupančiču. Ta se je strinjal s predlogom. Potem pa se je zastavilo novo vprašanje, kdaj darilo izročiti. Metka je tudi to zagato uspešno premagala. Izročila ga bom na predvečer mednarodnega dneva žena.

  

Darilo je prejela krajanka Zaloga pri Ljubljani, Marija Grčar. 85 letna krajanka, ki je že peto leto invalidka, saj ji je zahrbtna bolezen vzela spodnji del okončine. Večino časa preživi sama v stanovanju in na invalidskem vozičku. Dogovorjeno je bilo, da Metka izroči gospe Grčar darilo v navzočnosti predsednice Društva upokojencev Zalog, Marinke Bonin in predsednice Društva Rusalka, Minke Jerebič, Ivan Jančec pa vse to ovekoveči s fotografijami. 

  

Načrti so načrti, a realnost je nekaj drugega. Kljub sončnemu vremenu je bilo nekaj črnih oblakov. Minka je postala fotografinja, gospa Marinka pa se je morala opravičiti, zaradi višje sile. Skupaj sva danes popoldne ob 16. uri prišli z Metko h gospe Grčar. Presrečna je bila, ko naju je ozrla. Gospa Grčar Metke Jančec Osojnik ni poznala, poznala je njenega očeta in zvestega psička Ferdija. Spomini so prišli na plano, prijeten klepet in čas je tako hitro tekel.

  

Metka Jančec Osojnik je opravila čudovito delo. Izdelek je poklonila gospe, s katerim ji je polepšala nedeljsko popoldne in prepričana sem tudi življenje. Kako malo je treba, da je človek vesel. V našem društvu imamo tudi Antonijo Jereb, že več let je oseba, ki obiskuje Dom starejših Ljubljana Moste in tam s starejšimi ustvarja številke izdelke, jim bere pesmi, knjige, zgodbe ...

  

Kako malo je treba, da osrečiš ljudi. Metka, Antonija hvala vama za vajino veliko srce, ki je kot sonce, ki s sončnimi žarki prinaša svetlobo v še tako teman kotiček našega življenja. HVALA.

Hvala tudi Ivanu Jančec, ki je vse dokumentiral in danes lahko predstavimo čudovito zgodbo. Njemu pa želimo čimprejšnje okrevanje in ogromno zdravja.

  

 

Besedilo: Minka Jerebič

Foto: Ivan Jančec

Foto fotografij ob izročitvi darila: Minka Jerebič

 

 

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top