štirje letni časi


OBJAVLJENO: četrtek, 25. julij 2019

Kulturno - zgodovinsko društvo Rusalka se je udeležilo nepozabnega koncerta na dvorcu Štatenberg.

 

Viteško dvorano dvorca Štatenberg so preplavile nežne melodije Zagrebškega komornega orkestra z mladimi solisti, finalisti 3. Mednarodnega tekmovanja mladih glasbenikov Oskar Rieding.

 

Čudovit koncert bo še dolgo ostal v spominu poslušalcev in gostov. V prekrasni Viteški dvorani, pod čudovitimi freskami, smo lahko prisluhnili mladim mojstrom, ki so virtuozno izvedli biser baročne glasbe: Letne čase Antonia Lucia Vivaldija, ob spremljavi izkušenih kolegov Zagrebškega komornega orkestra, ki ga je vodila koncertna mojstrica Inga Ulokina.

 

Na koncertu so se nam predstavili: sedemletna Vasilisa Sokolova iz Moskve, Lana Gerasimenko iz Lavova, Sara Čaušević, ki obiskuje Konservatorij za glasbo v Ljubljani, Nastja Romanova, ki se izobražuje na Konservatoriju za glasbo v Mariboru ter vrhunski koloraturni sopran, Zoya Petrova, ki je na tekmovanju Oskar Rieding sodelovala tudi kot skladateljica.

 

Tako smo bili priča pravemu ognjemetu glasbenega navdiha, ki bo še dolgo ostal v srcih obiskovalcev prečudovitega dvorca Štatenberg. Dogodek so podprli: Impol d. o. o., Slovenska Bistrica, Gostinstvo Štatenberg d. o. o., Makole ter Grof in grofica Štatenberška.

 

   

   

   

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top