ČAKAM


Marija Starič se je rodila leta 24. 8. 1950 v majhni vasici na Štajerskem. Prve pesmi so bile posvečene materi, naravi in živalim. Kasneje je prenehala pisati in za prazen list papirja je sedla šele po smrti hčerke in moža. Lahko rečemo, da ji je bil prazen list papirja uteha, da je lahko nanj »izjokala« svojo bolečino, ki jo je nosila v srcu.

Danes, kot upokojenka, obravnava v pesmih različne teme. Največkrat se v njih spominja svojih najdražjih, svojega otroštva in življenja na splošno. Je članica DU Štepanjsko naselje in Društva Rusalka, kjer recitira na kulturnih prireditvah. V pesniški zbirki Čakam je predstavljenih 69 pesmi. So zelo barvite; v njih v rimah poseže po številnih dogodkih in čustvih, ki jih goji nekje globoko v sebi. Pesniška zbirka obsega 70 strani. Ima  trdno vezavo, spremno besedo pesniški zbirki je napisala Dušica Kunaver in Ivana Vatovec, o njenem življenjepisu pa predsednica Društva Rusalka, Minka Jerebič. Naslovno sliko je prispeval slikar Vojko Kumer.

Marija je babica, tako ji je življenje namenilo radost spoznavanja svojega vnuka in njegovih vragolij … Vsako življenjsko obdobje je nekaj pestrega, nekaj na poseben način doživetega in Mariji to prinaša številne radosti. 

 

 

 

 

 

Nazaj na aktualno

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top