POLJUB STRASTI


ob izidu pesniške zbirke Majde Mihovec Poljub strasti

 

Majda Mihovec je aktivna članica v Kulturno – zgodovinskemu društvu Rusalka. Pogosto nastopa na številnih kulturnih prireditvah, kjer recitira avtorsko poezijo. Njena poezija je izredno čustvena, prepletena z ljubezensko noto, ki človeka ne pusti malodušnega, pač pa ga ponese v njegovo notranjost, kjer si zamisli nad življenjem in morda celo prizna, da se je tudi njemu dogajalo to, o čemer govori pesem. Ob prebiranju avtorskih pesmi Majde Mihovec človek pesmi poosebi. Zapisane so tako doživeto, da se posameznik spomni različnih življenjskih situacij, ki jih je doživel in jih začne ponovno doživljati.

 

Čas, ki ga danes namenimo kulturi in delu za kulturo, vsekakor ni pisan na kožo kulturnih ustvarjalcev. Vedno manj je denarja za kulturo, še manj za ljubiteljsko kulturo. Čeprav se različne institucije prizadevajo, da bi ohranile neko ravnovesje, je vsakršna novica iz društvenega življenja oseb, ki se ukvarjajo s kulturo, dobrodošla in zelo zaželena. Vsekakor je treba spodbujati ljubiteljsko kulturo in kulturo na področju poezije. Živimo v dobi, kjer so vedno bolj prisotne moderne tehnologije, le malokdo danes vzame še knjigo v roke, na tisti pravi klasičen način, da začuti občutek papirja, da začuti vonj tiskarske barve …

 

Delovanje in spodbujanje članov v Kulturno – zgodovinskem društvu Rusalka je tista prava usmeritev, ki društvo dela prepoznavnega na številnih področjih, med njimi je vsekakor tudi poezija in izid pesniške zbirke Poljub strasti njihove članice Majde Mihovec.

 

Mojca Jurič

Nazaj na aktualno

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top