VRELEC POEZIJE


Pred nami je nova pesniška zbirka Kulturno - zgodovinskega društva Rusalka z naslovom VRELEC POEZIJE. Avtorji tokratne pesniške zbirke so Antonija Jereb, Majda Mihovec, Marija Starič, Metka Osojnik, Nežka Andrejaš in Nejc Plečko.

Uvodne besede v pesniško zbirko Vrelec poezije je zapisala Dušica Kunaver, ki pravi:

"Pesniška zbirka Vrelec poezije je vrelec pesmi, ki so privrele iz šestih src. Iz vsakega srca svojstvena izpoved lastnega doživljanja, a vendar celotno zbirko povezujejo neke skupne vezi. Vsaka pesem ima svojo melodijo, a vendar je knjižica kot uglašen orkester, ki odmeva v glasbi hrepenenja, veselja, žalosti, upornosti ... v želji po svetlobi jutrišnjega dne. Vsaka pesem s svojimi besedami izpoveduje lepe in grenke spomine, opisuje stiske, išče dobroto, ljubezen, lepoto, pomiritev, svari dragega, naj ne odhaja od doma ...

 

V prozi današnjega časa so drobne kapljice poezije še kako potrebne in dobrodošle. Ob bučni glasbi, drvečih avtomobilih, polnih vozičkih nakupljenega blaga nas nežna pesem vabi v naravo, med vrtne gredice, k veverici, spominja se Gregorjevega, ko se ptički ženijo, a se spominja tudi dni, ko je bila razdalja med nama vse daljša in daljša ... Pesem opazi tudi na oknu bled obraz po neprespani noči ..., a vendar večina pesmi v Vrelcu poezije daje zaobljubo, da nasmeh bom na licih obdržala. In še naročilo stari bukvi: da bi še dolgo kljubovala!

 

Kje se skriva dobrota? sprašuje pesem in nas obenem uči, da je tišina tista, ki govori in nam kaže svetlobo jutrišnjega dne – saj noč postaja krajša, dan vse daljši. Tudi sredi zime ima sonce moč – ob sončnih žarkih se led hitro je stopil.

 

Ob koncu knjižice dobimo še dober nasvet:

»Ko te nihče ne razume

in ti vse narobe gre,

roki močno stisni v pest

in nasmehni se.«

 

 

Dušica Kunaver"

 

Kaj bi zgubljali besede, pesniško zbirko Vrelec poezije je treba vzeti v roke in jo prebrati.

 

 

 

Nazaj na aktualno

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top