Čakali in dočakali: tematsko publikacijo PLES RUSALK


OBJAVLJENO: četrtek, 18. november 2021
AVTOR: Lilijana Prepeluh

Nekaj let je že minilo, ko smo sedeli pri obloženi mizi s papirji, ko nas je naša predsednica zasipala s takšnimi in drugačnimi informacijam. Ena izmed njih je bila tudi ta, da bi društvo vsako leto izdalo tematsko publikacijo. Idejo smo člani društva takoj podprli. Potem smo začeli z zbiranjem gradiva. Moram priznati kar počasi nam je šlo. Konec leta 2019 smo bili odločeni, prihodnje leto jo izdamo. Pa je prišla epidemija, predsednica nas je obremenila s sodelovanjem na drugih natečajih, pa smo na to malo pozabili. Letos, ko smo imeli občni zbor peko zooma pa smo si bili enotni: "Ne glede na to ali je epidemija ali je ni, mi moramo projekt končati." Pa smo ga. 

 

  

Spomladi smo še govorili, da bo ta publikacija vezana knjiga A5; čez poletje smo se premislili in smo se odločili, da bo to publikacija enake velikosti toda spiralno vezana. Potem pa, kot strela z jasnega. Naša predsednica gre po Sloveniji in iz ene prireditve prinese publikacijo A4, o kulinariki. Več izvodov jih je prinesla, razdelila med člani. Nič nismo dejali, spogledali sme se (to rusalke obvladamo) in vedeli smo, da je to to. Jutri pride iz tiskarne. Naša prva tematska publikacija PLES RUSALK. 

 

Slišali smo že prve komentarje naših članov. Naj jih naštejem: ČUDOVITA, FANTASTIČNA, PREKRASNA, UMETNIŠKA, FENOMENALNA ... Nekateri pa so se zarosile oči.

 

Sedaj veste kaj boste dobili v roke.

 

Vsem članom društva bi se zahvalila za vaš trud, požrtvovalnost ... Sedaj pa naprej, bolje, da vas jaz priganjam, kot da vas spet naša predsednica. November 2022 bo kmalu prišel. Pa veselo na delo ...

 

Zapisala: Lili Prepeluh

Naslovna slika: Ivo As, slikar: Rusalkin ples ob tolmunu

Slika zadnje strani: Vojko Kumer, slikar: Rusalkin odhod 

 

 

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top