ČAROBNI PLES RUSALK


OBJAVLJENO: sobota, 11. december 2021
AVTOR: Minka Jerebič

Pred letom dni sem sedla za računalnik in začela brskati po njem ter iskati, kaj smo v letu 2020 delali … Kot bi mignil, je leto na okoli in danes ravno to počnem: iščem zapise o tem, kaj smo v Kulturno-zgodovinskem društvu Rusalka začeli v letu 2021. Spet lahko s ponosom rečem, da je bilo zelo veliko narejenega.

 

 

 

Pa si pogledamo. Družiti se nismo smeli, smo pa lahko sedeli za računalniki in pisali. Pisali pesmi, prozo, uganke itd. Pa je prišlo poletje, ko smo se lahko srečali, skupaj odšli na izlet in kovali načrte. Pred izidom je bila publikacija o zgodbah iz krajev od kjer smo rusalke in rusalčla doma. Marija je rimala rime in rezultat tega je nova pesniška zbirka. Kot, da ne bi bilo še dovolj, smo izdali tudi tematsko publikacijo. Ples rusalk se imenuje. Vsako leto bo prinesla nove teme in tako bomo sledili našim idejam o ohranjanju naših zgodovine.

 

Ples smo preplesali do konca. Ob koncu je prav, da se vsakemu članu in članici posebej zahvalim za odlično sodelovanje; da njim in njihovim najdražjim zaželim lepe, doživete praznike, v novem letu pa zdravja, sreče, ljubezni in zvrhan koš ustvarjalnih navad.

 

 

Želje tako uporabi … tako in drugačne … če verjamemo vanje, se nam vse uresniči, če so tu poleg še rečne nimfe, je uspeh zagotovljen. Na vsako črko v voščilu bodo kapnile čarobni prah in ples se bo pričel …

 

Rusalke in Rusalčka smo pripravljeni, da zaplešemo po modrini naših tolmunov, da kujemo nove načrte in se s čarobnim plesom ustavimo konec prihodnjega leta … Do takrat pa naj ta ples traja in traja in …

 

 

 

 

 

 

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top