DENAR


OBJAVLJENO: torek, 10. september 2019
AVTOR: Minka Jerebič

DENAR ... Denar je sveta vladar ...

 

Koliko krat smo slišali že ta rek. Skozi zgodovino človeštva je prav denar ali pa žlahtne kovine iz njega, krojil usodo številnih ljudstev. Denar je bil tisti, ki je vpeljal blagovno menjavo; denar je bil tisti, zaradi česar so se začele marsikatere vojne ali bitke ...

 

Danes je tisti klasični denar nekako v pozabi, pred nami so nova plačilna sredstva s plastičnimi karticami ali povsem novimi "namišljenimi" valutami. Toda med nami so tudi ljudje, ki ljubiteljsko zbirajo denar. Nekateri svojo ljubiteljsko strast usmerjajo v zbiranje bankovcev, drugi kovancev, nekateri pa kar vse.

 

V Kulturno - zgodovinskem društvu Rusalka smo se odločili, da zbirateljstvo denarja predstavimo širši javnosti. Prvi dan razstave je bil dobro obiskan. Na ogled razstave so prišli predvsem ljudje, ki tudi sami zbirajo denar. Porajala so se nova poznanstva, pridobili smo nove ideje ... Razstavni prostor je postal središče pogovora o ljubiteljski dejavnosti, ki jih imajo posamezniki. Mar ni to tudi namen. Vedno bolj hitimo, vedno bolj nimamo časa za soljudi, tako pa ustvarimo prostor, kamor pridejo ljudje, se družimo, pogovarjamo, izmenjujemo izkušnje ... to nas povezuje, to nas krepi in to nas dela vesele.

 

Oglejte si fotografije iz razstave. Če pa si vzamete še nekaj časa, pa pridite na ogled razstave v Center Zalog - ne bo vam žal.

 

  

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top