DRUŠTVO RUSALKA SLAVI


OBJAVLJENO: nedelja, 2. avgust 2020
AVTOR: Minka Jerebič

Konec maja 2015 se nas je zbralo pet deklet. Pogovor je nanesel, kako bi ustanovile društvo, ki bi se ukvarjalo z bogato zgodovino vzhodnega dela Ljubljane. Rodila se je ideja, da bi bilo to društvo, ki bi preko kulture širilo in ohranjalo našo bogato kulturno identiteto. Na nebu so bile zvezdice, prijateljice smo sedele v čudovitem ambientu ob reki Ljubljanici in tako se je rodila ideja, da bi društvo nosilo ime Rusalka, kajti vzhodni del Ljubljane je bil skozi zgodovino vedno povezan z vodo.

 

Od besed smo prešli k dejanjem. Lilijana, Darja, Tatjana, Brigita in jaz smo poprijeli za delo in spisali ustanovitveni akt. Ustanovitvena seja je bila 15. junija 2015. V naslednjih mesecih je sledilo urejanje formalnosti in 3. avgusta 2015 smo iz Upravne enote Ljubljana dobili obvestilo, da smo s tem dnem vpisani v Register društev pri Ministrstvu za notranje zadeve.

 

Pet let – veliko in malo; reka pa teče dalje in delovanje našega društva tudi. Bog Savus je rusalkam naklonjen. Rodijo se nove ideje, rodijo se številne prireditve, a vse ostane zapisano v knjigah, ki jih izdajamo.

 

Društvo Rusalka je v kraju in širši regiji zelo prepoznavno. Marsikaj smo dosegli, a ne želimo na tem obstati, gremo naprej … Rezultate dosegamo, ker smo močna ekipa, ki ceni našo dediščino in jo želi ohraniti. So vzponi in so padci. Bog Savus nam v naši reki namenja čeri. Čeri, da prepoznamo lepoto in nevarnost, da premagujemo ovire in da smo bogatejši za nova spoznanja.

 

Rusalke in rusalčki pa poplesavamo tisti čarobni ples ob tolmunih Ljubljanice in Save ter kot reka hitimo naprej … Naprej k novim zmagam …

 

 

 

 

 

 

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top