IGRA


OBJAVLJENO: torek, 1. marec 2022
AVTOR: T. B.

Igra je razvedrilna dejavnost, ki vključuje enega ali več igralcev. V slovenskem jezikovnem slovarju ni ločnice med igro in igranjem, čeprav nekateri narodi to poznajo.

 

Pomembno pri otroku je, da s strani odraslih dobi čim več igralskih spodobnosti, kajti s tem se razvija njegova motorika, pa tudi njegove osebnostne lastnosti.

 

Danes starši že majhnemu otroku ponudijo zaslonske igre. Otroku je to zelo všeč, a kaj, ko se njegovi možgani ne odzivajo tako kot bi se morali. Takšna oseba vedno bolj postaja zasvojena s takšno vrsto pripomočka, za katerega pa ne moremo trditi, da gre za igranje.

 

V primežu izredno hitrega načina življenja si premalokrat vzamemo čas za igro. Zato je še kako pomembna vloga starih staršev pri razvoju otrok. Če je le mogoče, pustimo otroke starim staršem, kajti ti razvijejo prav posebno igro z otroki. Pravila pri igrah nimajo znaka tekmovalnosti, pač pa ustvarjalnosti.

 

Seveda se starih staršev ne sme obremenjevati. Pravega učinka igra nima, če so starejši ljudje bolni ali že prestari, da bi se igrali oziroma jih otroška razigranost moti. Potem namen igre ni dosežen.

 

Med mladino in starimi starši se razvije tudi poseben odnos prijateljstva, zaupništva in povezanosti. Stari starši imajo časa dovolj, nikamor se jim ne mudi, zato časovne omejitve ni. Igra lahko tako traja in traja … Izkoristimo to možnost, če nam je dana in igrajmo se z našimi najmlajšimi, saj še prehitro zrastejo.

 

 

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top