Ko pravljični junaki oživijo ...


OBJAVLJENO: petek, 30. september 2022
AVTOR: Minka Jerebič

Kulturno-zgodovinsko društvo Rusalka je v sodelovanju s Turističnim društvom Tabor iz Spodnje Savinjske doline organiziralo že drugo v letošnjem letu ustvarjalno delavnico izdelovanje Veronikinih klobučkov. Delavnica ni imela starostne omejitve. Če smo spomladi bili priča, da so na delavnico prišli starejši, ki so že v jeseni življenja in predšolski otroci, je bilo tokrat drugače. Udeležili so se je najstniki. Več je bilo fantov, kot punc, a še vedno je prevladovala populacija starejših deklet ...

  

Seveda ni šlo ve kar brez učenja. Hani Zamuda je pokazala, kaj predstavljajo posamezni deli. Nato je pokazala, kako se začne izdelovati klobuček. Korak po korakom in že smo imeli v rokah dele, šivanke, škarje in niti ter začeli šivati. Klobučki so začeli nastajati, dodala se jim je še dekoracija in že na pogled tako čudoviti. Da so lahko udeleženci delavnice klobučke vzeli domov brezplačno, se je treba zahvaliti Četrtni skupnosti Polje Mestni občini Ljubljana, ki nam nudi prostor in razume, kako se je dobro medsebojno družiti, izmenjati izkušnje in se imeti lepo.

  

 

Čas pa je tekel in tekel ... Veronika v pravljici dočaka svojega princa in izbira pravi klobuček, s katerim ga bo še bolj očarala ... Druženje je tudi vse, ki so sodelovali na ustvarjalni delavnici očaral in obljubili smo si, da se še srečamo.

 

zapisala:

Minka Jerebič

 

Foto: M. Jerebič

 

 

 

 

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top