Ko se srečanje spremeni v izlet ...


OBJAVLJENO: sreda, 4. avgust 2021
AVTOR: A. Jereb in M. Jerebič

Nekako tako bi lahko dejali, ko smo se zelo veseli in srečni vrnili v četrtek, 4. 8. 2021, zvečer domov. Član Kulturno-zgodovinskega društva Rusalka se je pred letom dni preselil na Gorenjsko. Dejal je, da bo nas povabil v svoj gorenjski kotiček. Virus, ki straši po svetu je naredil svoje in do tega trenutka pač ni prišlo.

 

Minilo je leto in naš član je na dopustu. Prišel je v Ljubljano in člane društva povprašal, kdaj ga pridemo obiskati. Z velikim veseljem nas je povabil medse. Kot predsednica društva napišem "razširjeni družini" društva sporočilo in kar pet članic je imelo v sredo čas. Pokličem našega Nejca in se dogovorimo za pijačo na Gorenjskem. 

 

Pa smo šle članica društva, tiste, ki smo nameravale igrati ta skeč o razširjeni družini. A, začuda nas naš član napoti, da se srečamo v Begunjah. Dobimo se v gostilni, saj zunaj pa res ne moremo biti, kajti še nekaj kapelj je padlo, medtem, ko je med potijo deževalo. Kot predsednica nisem Nejca spraševala, zakaj ravno v Begunjah, a prepričana sem bila, da nam bo pokazal kakšno znamenitost. Pa sem pogledala na občinsko stran, kaj je zanimivega v tem kraju. Vzela sem majhen list papirja in si napisala. 

 

V gostilno stopi Nejc, nasmejan kot vedno. Po pozdravi in po pitju tople tekočine, nam razloži skrivnost. "Danes bomo imeli izlet po Gorenjski!" Opa, pa smo začeli. Ogledali smo si gradove, grajske parke, sakralno dediščino, v lepi dolini Dragi smo si privezali dušo, potem pa proti Bledu ... V prekrasno vasico Mlino. Kot da se ne bi že nagledali takšnih in drugačnih lepot, je želel Nejc nas presenetiti še z nečim. Pa nas je. 

 

Krajše druženje, ki smo ga načrtovali za ta dan, pitje kavice, klepet, se je sprevrgel v čudovit izlet. Vreme nam je služilo, ni bilo vroče, ravno pravšnje za obisk muzejev, galeriji in drugih znamenitosti. Domov smo se vrnili polni naužitih lepot tega dela Gorenjske. Težko je bilo slovo, Nejc nam je imel še marsikaj za pokazat, toda ... Pa kdaj drugič.

 

Hvala Nejcu in tudi članicam društva. Čudovito smo se imeli. Ko pa smo prišli domov, pa so se rodile nove ideje. In tu je že ena. Zanjo je poskrbela naša Antonija.

 

 

Zapisala: Minka Jerebič

Pesem: Antonija Jereb

Slika: Minka Jerebič

 

 

 

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top