KO VOŠČILNICA SPREGOVORI


OBJAVLJENO: nedelja, 12. maj 2019
AVTOR: Minka Jerebič

V današnjem modernem svetu je pisanje pisem in voščilnic nekaj "zastarelega". Toda je res tako? S takšno trditvijo se nikakor ne bi strinjali avtorici voščilnic, s katerimi sta sodelovali na natečaju Medgeneracijskega sožitja 2019 v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču. To sta Antonija Jereb in Majda Mihovec.

 

ANTONIJA JEREB - je avtorica pesniških zbirk, tako za odrasle, kot za najmlajše. Slednjim je posvetila številne pravljice, uganke in pobarvanke. V društvu je z navdušenjem pristopila k projektu za najmlajše in redno na tri mesece pripravlja pravljice, pesmi in uganke za najmlajše. Zelo rada otroke obiskuje v vrtcih in šolaj, jim prebere svojo pesem ali pravljico, potem pa skupaj dolgo kramljajo ... Od otrok zve največ pozitivnega in prav ta nedolžna kritika ji tudi največ pomeni. Je zelo spretna z rokami. Dela številne slike, z različnimi tehnikami. Zelo dobro dela cvetje iz papirja, zato ni nič nenavadnega, da se je prijavila na natečaj za voščilnico. Antoniji voščilo napisano na roko in ročno izdelano veliko pomeni. Pravi, da takrat voščilnica spregovori. Res je tako, saj oseba želi osebi, ki ji je voščilo namenjeno, nekaj povedati oziroma nekaj zapisati trajno v njeno srce. Takšne so voščilnice Antonije: izvirne, osebne, domiselne in tako prisrčne ...

 

MAJDA MIHOVEC - o Majdi je bilo že veliko povedanega. Je izredna učenka, ki hrepeni vedno po nečem novem. Nič ji ne predstavlja ovire, da se ne bi kaj novega naučila. To kaže tudi z obiskom številnih delavnic, ki se jih udeležuje. Ročne spretnosti ji niso tuje. Ponosna je na izdelke, ki se jih nauči. Toda pridobljeno znanje deli naprej: med svoje vnuke, med člane društva in tudi širši javnosti. Še danes s ponosom pokaže pisma, razglednice, voščilnice, ki jih je v življenju prejela od prijateljev, znancev, sorodnikov, otrok, vnukov ... Tako kot Antonija, tudi Majda ve, kako dragocena je pozornost osebe, ki ti je poslala voščilo.

 

V Kulturno - zgodovinskem društvu smo prepričani, da bosta svoje poslanstvo še naprej delili Antonija in Majda ter da bosta mladi rod naučili marsikatere ročne spretnosti in se bo sreča tako delila na prav poseben način tudi našim zanamce. Na natečaju nista dobili glavne nagrade, toda nič zato. V društvu smo na njiju silno ponosni. Pomembno je, da sta sodelovali, kajti to predstavlja za naše društvo veliko uspeh. 

 

Antonija in Majda še veliko uspehov na vajini poti ustvarjanja

vama želimo v Društvu Rusalka

 

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top