Lep plavaj, plavaj, barčica ...


OBJAVLJENO: četrtek, 25. maj 2023
AVTOR: Minka Jerebič

Zasanjana reka, na njej barčica ali pa ladjica, rahel vetrič, sončni žarki, ki se poigravajo z vodo … Na ladjici pa ena velika Ljubezen: ljudje, ljubitelji poezije, literature, glasbe … To niso sanje, to je resničnost, ki se je zgodila na čudovit sončni dan oziroma popoldne, ko se je ladjica spustila po reki Ljubljanici …

   

 

Iz vode smo opazovali priklanjajoče vrbe, ki so se sklanjale nad vodo; pa ljudje, ki so hiteli sem ter tja, morda prečkali največje mostove … »To je pa moja šola,« je bilo slišati nekje med ljudmi na ladjici. »Glej, to je Plečnik naredil,« je rekla starejša gospa svojim vnukom.

   

 

Ladjica pa je šla svojo pot, tu so se brale rime, tu so se brala literarna dela, tu so se slišali strune kitare in pesem mladeniča … Poslušalci na ladjici pa navdušeni nad videnim in slišanim.

   

  

  

 

Potem pa tisti grozni stric Čas, ki je tekel in tekel … Nič ni rekel, samo ladjico je obrnil in jo pripeljal v pristan ter je nato spregovoril, da je vožnje konec.

   

 

Hvala Javnemu skladu Republike Slovenije za ljubiteljsko kulturno dejavnost, ki je omogočila tako čudovito popoldne z ladjico po rekli skozi Ljubljano, kjer se je brala poezija, proza ​​in se slišala glasba …

   

 

Bilo je nepozabno in komaj čakamo prihodnjega leta, ko bomo lahko spet doživeli to romantiko …

  

  

 

 

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top