MAJDA MIHOVEC


OBJAVLJENO: sobota, 11. maj 2019
AVTOR: Minka Jerebič

MAJDA MIHOVEC v vlogi fotografinje

 

Majda Mihovec je krajanka Zaloga in članica Kulturno - zgodovinskega društva Rusalka. Kot oseba je izredno marljiva, poprime za vsako delo in za tako močno osebo se skriva nežna duša. V življenju ji ni bilo vedno poslano z rožicami, zato zna ceniti vsak trenutek, ki ji ga je narava namenila, da ga lahko uživa na tem svetu. So trenutki, ko bi Majda najraje zbežala in se skrila. Toda to ni Majda, ona vzame list papirja in ustvarja. 

V letu 2018 se je predstavila s svojo prvo pesniško zbirko Poljub strasti. Letos v juniju pa se bo predstavila s še petimi plani društva z novo pesniško zbirko Vrelec poezije. Izbor tokratnih pesmi je poln ljubezni in opazovanja pojavov v naravi. Avtorica budno opazuje naravne pojave, se zamisli in preko poezije predstavi na praznem listu papirja. Nič se ji ne zdi nenavadno, vsak pojav obravnava ali opeva kot del dela matere Narave. Na trenutke svoje življenje primerja z dogajanji v naravi, kjer dogodki tečejo kot zasanjana ali razburkana reka. V verzih uporablja številne okrasne pridevnike, ki bralcu natančno opišejo nek dogodek. Mnogokrat se poosebi z naravo in s tem dokazuje svojo močno osebnost. Še vedno se je močno dotakne materinska ljubezen. Čeprav je že babica, to prenaša na matere sodobnega časa, na trenutke, ko svet tako hitro beži, da imamo vedno manj časa zase …

V društvu pa Majdo poznamo tudi kot fotografinjo. Življenje, ki danes tako hitro teče, ga želi ujeti. To spretno stori s fotografskim aparatom. Res je, da je bila njena velika želja, da fotoaparat kupi za svojo prvo plačo, a žal si ga ni mogla. To je storila mnogo let kasneje. Od takrat je to njen stalni spremljevalec. 

Na Medgeneracijskih dnevih 2019 v Ljubljani se je prijavila tudi na Fotografski natečaj s svojimi tremi slikami. Nagrade ni dobila, a kljub temu so njene fotografije objavljene na razstavi na Gospodarskem razstavišču od 14. do 16. maja 2019. 

V Društvu Rusalka smo ponosni na Majdo in na njeno fotografsko ustvarjanje. Prepričani smo, da bo z delom še tako vestno nadaljevala. Na natečaju se je predstavila s tremi fotografijami:

1. Tri generacije

2. Pa pojdimo skupaj na pot in

3. Iz malega zraste veliko.

Le zakaj bi razlagali fotografije, saj fotografija že sama zase vse pove. 

 

Majda uspešno fotografsko ustvarjanje ti želimo v 

Društvu Rusalka

 

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top