PET LET USTVARJANJA


OBJAVLJENO: nedelja, 19. julij 2020
AVTOR: Lilijana Prepeluh

Društvo Rusalka je upihnilo peto svečko na torti delovanja na kulturnem področju. Hitro je minilo. Temu gre prepisati številne ambicije v članicah, ki so ustanovile društvo. Prvo poletje je bilo posvečeno urejanju številnih formalnosti. Že naslednje leto pa smo začeli delati na prepoznavnosti društva. Delale smo vse članice. Druga drugo spodbujale in vedno več smo imele, da smo pokazale širši javnosti.

 

V letu 2016 je bila postavljena spletna stran, oblikovana zgibanka o društvu in začeli smo se pripravljati na izid zgodovinske knjige Ob bistrem potoku je mlin, cin cin …, avtorice Minke Jerebič. Prireditev ob izidu knjige je bila v OŠ Zalog.

 

Leto 2017 je bilo prelomno leto. V društvo so prišle tri nove članice Anita, Majda in Stanka. Rojevati so se začele nove ideja o delovanju društva. Minka, v vlogi predsednice, pa se je vedno strinjala z vsemi idejami. Društvo je postalo član Zveze kulturnih društev Ljubljana, smo člani Združenja SAZAS in jeseni smo pridobili s strani Ministrstva za kulturo status nevladne organizacije v javnem interesu na področju kulture. Leto pa smo zaključili z bogato kulturno prireditvijo v novi dvorani Centra Zalog, ko smo izdali drugo zgodovinsko knjigo z naslovom Bejž, bejž, voda gre!, avtorice Minke Jerebič.

 

Z letom 2018 smo začeli z organizacijo dveh razstav. Bili sta zelo dobro obiskani, zato smo se odločili, da s tem nadaljujemo. Jeseni je izšla pesniška zbirka Poljub strasti, avtorice Majde Mihovec. Konec leta pa smo začeli s projektom za otroke o mali Rusalki, ki raziskuje letne čase. Izšle so štiri publikacije.

 

V začetku leta 2019 je bila natisnjena pesniška zbirka Metke Jančec Osojnik Šepet spominov. Le pol leta kasneje pa smo izdali novo pesniško zbirko Vrelec poezije šestih avtorjev, članov društva. Septembra pa je luč sveta ogledala pesniška zbirka Dotik, Antonije Jereb. Razstave so člani društva postavljali mesečno. Bile so dobro obiskane.

 

Leto 2020 pa je bilo malo drugače. Začeli smo z dvema zelo odmevnima prireditvama ob slovenskem kulturnem prazniku. Konec meseca pa smo izvedli Večer poezije ob Mednarodnem dnevu materinega jezika.

 

Ne smemo pa pozabiti na organizacijo kulturnih dogodkov. Ti vedno bolj dopolnjujejo bogato kulturno dogajanje v kraju in dvigujejo kulturno ponudbo. Društvo se povezuje z drugimi društvi in si tako utrjuje svojo prepoznavnost v kulturnem življenju naše lepe domovine.

 

 

Članicam in članom izrekam iskrene čestitke ob jubileju društva. Prepričana sem, da bomo tako uspešni tudi v prihodnje, saj društvo sestavljamo ljudje, ki imajo jasne cilje in se zavedamo svojega poslanstva.

 

Srečno!

 

vaša Lili

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top