Poezija zdravi


OBJAVLJENO: nedelja, 19. marec 2023
AVTOR: Društvo Rusalka

Člani Kulturno-zgodovinskega društva Rusalka se prijavljamo na številne razpise, ki nam jih nudijo številna društva, javni zavodi, občine in Javni sklad za ljubiteljsko dejavnost. 

 

 

"Poezija zdravi" je bil naslov letošnjega natečaja Knjižnice Domžale. Na njem so sodelovale tudi članice Kulturno-zgodovinskega društva Rusalka: Antonija, Elena in Metka. V petek so bili objavljeni rezultati. Tretje mesto je zasedla naša rusalka Elena. Za kratko, a sporočilo globoko pesem ji čestitamo in jo v nadaljevanju tudi objavljamo; avtorici pa želimo še veliko umetniškega ustvarjanja.

S svojo poezijo pa nas je navdušila tudi naša Antonija. Pesem je čustvena in govori o tem, kako poezija zdravi čustva, ko se odpremo in na kosu papirja izrazimo svoja čustva. Rime pa naredijo svoje, tako sonce posije in nas greje; strah je pregnan ter sožitje in ljubezen sta tista, ki štejeta. Antoniji čestitamo in želimo še veliko uspehov na njeni ustvarjalni poti.

Tu pa je še pesem naše Metke. Ko je ona doma, nikoli ne počiva. Opazuje skozi okno dogajanje čebelic in ptic; opazuje kaj začne češnja ob vsakem letnem času ... tako se rojevajo rime, ki jih Metka hitro zapiše in te ostane vedno zapisane na papirju ... Metki čestitamo na njeni umetniški poti in ji želimo še veliko ustvarjalnih rim ...

 

Zapisala in fotografirala: Minka Jerebič

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top