POGLED V PRIHODNOST


OBJAVLJENO: četrtek, 23. julij 2020
AVTOR: Nejc Plečko

Pisal se je torek, 14. julija 2020, ko me je v jutranjih urah poklicala naša predsednica društva. Poleg pozdrava so bile njene prve besede, da na mladih svet stoji. Takoj sem vedel, da ima nekaj za bregom. Kot najmlajšemu članu društva, nagajivemu rusalčku, je naročila, da napišem besedo o prihodnosti društva.

 

Za en ducat nas je v društvu, eni dejavni bolj, drugi manj, v povprečju pa vsi zelo … Kako bo svet jutrišnjega dne. Pri pripravi programa sem sodeloval tudi sam, zato vem, kaj društvo čaka v naslednjih letih. Cilji so zastavljeni visoko, toda ne previsoko, da tega ne bi zmogli. S skupnimi močmi zmoremo in se zavedamo, da smo vedno lahko še boljši.

 

Rusalke pravijo, da nas naša predsednica ne pusti pri miru: prijavlja nas na številne razpise, sodelujemo na natečajih, hodimo na javne prireditve, se povezujemo z društvi, načrte imamo skovane že za več let v prihodnost. Včasih je res naporno vsemu slediti, a vedno se organiziramo tako, da nam uspe.

 

Ne bojim se za prihodnost društva. Rusalke so našle svoj prostor pod soncem, vedno bolj ga širijo in tako kot je značilno za reke, da se razlijejo, ko pada dež, tako se v društvu širi kultura in se razliva daleč naokoli. Smo in bomo ostali društvo, ki ga je mogoče opaziti in o njem govoriti – govoriti s spoštovanjem, saj smo v njem ljudje, ki puščamo svoje sledi, ki so ustvarjene z ljubeznijo do sočloveka in kulture …

 

Srečno prihodnost Društvu Rusalka!

 

 

 

 

 

 

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top