Pomlad je tu ...


OBJAVLJENO: sreda, 12. april 2023
AVTOR: Lilijana Prepeluh

Razmišljanje o pomladi (Elena Skok)

 Ko se zima poslavlja, vsi hrepenimo po svetlobi, toploti in po novem življenju vsepovsod okoli nas. Gozdovi so še goli, sončni žarki pridejo čisto do tal, pobožajo zemljo in privabijo prve cvetlice, vode Save in Ljubljanice dobijo bolj prijazno, svetlejšo barvo, nebesni vod je opran in prepihan, zemlja zadehti in vabi, da jo napolnimo s semeni in rastlinami.

 

Pomlad prihaja v stoterih oblikah. Raznobarvne rožice, prvi popki na drevesih, v jutranjem mraku prepevajoči kosi, pisana mavrica po nevihti in pobarvana jajčka ... Tudi mi smo kot prerojeni, ko s polnimi pljučnimi svežega zraka in vedrega obraza hodimo po naših poteh. Včasih nas pomlad s severnimi vetrovi spomni, naj ne hitimo preveč, drugič nas toplo sonce slači do kratkih rokavov.

 

Pomislite, koliko pesmi opeva pomlad! V februarju smo pomlad vabili z ljudsko Prišla bo pomlad, v marcu so bili glavni junaki Zvončki in trobentice, v aprilu si lahko zapojemo Ne čakaj na maj, v maju bi prišla prav Sonce pomladi, ki so jo prepevali Pepel in kri in četudi smo že v letih, ko velja za nas tista prelepa Smolarjeva Daleč je za naju pomlad, bi z veseljem poslušali Majdo Sepe z njeno Pesmijo o pomladi in prijateljstvu.

 

Naj bo vodilo tega večera pomlad, pesem in prijateljstvo.

 

  

 

Tako je bilo uvodno razmišljanje o začetku kulturne prireditve, ki smo jo imeli v sredo, 12. 4. 2023, v Centru Zalog in smo jo posvetili prihodu pomladi. Na prireditvi, ki je bila glasbeno, literarno in pesniško obarvana, so se predstavile rusalke in učenci Pevske šole mag. Alenke Gotar.

 

  

  

 

Učenci pevske šole so prepevali zimzelene melodije. Poleg tega pa so se oblekli v vlogo, katero so odpeli in to je naredilo prav posebno vzdušje na odru, ker smo bili gledalci v dvorani nadvse presenečeni in tudi navdušeni. 

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

Nastopale pa so tudi rusalke: Elena je začela in končala razmišljanje o pomladi, Metka, Hafija in Marija so rimale rime, Antonija pa je bila kar v dveh vlogah: povezovala je prireditev in prebrala avtorsko poezijo. 

  

 

  

 

  

 

Večer se je zaključil nadvse lepo. Publika v dvorani je bila navdušena. Še vedno prejemamo pohvale in to nam daje novega zagona, da delamo naprej v smeri, ki smo jo začrtali. Ob koncu pa je sledila še skupna fotografija, nato pa ... uživanje v pomladnih dneh ...

 

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top