Pomladne umetnije na OŠ Zalog


OBJAVLJENO: torek, 18. april 2023
AVTOR: Minka Jerebič

Učenci OŠ Zalog so, tako kot vsako leto, spomladi pripravili kulturno prireditev Pomladne umetnosti. V šolski avli imajo razstavo likovnih del. Uporabili so različne likovne tehnike. Slike tako realistične, nadrealistične in abstraktne. Na novo obnovljena 40 let stare šole in tudi z njeno veliko avla šolo, je s tem dobila nov prideh, pol barvne mavrice.

 

   

  

Z osnovno šolo člani Društva Rusalka zelo dobro sodelujemo, zlasti v zimskem času, ko so pripravljeni na prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Takokrat medse povabimo pevske zbore in kulturno prireditev nam vedno zelo lepo uspe.

   

  

Kaj pa učenci zaloške začnejo med letom? Tudi takrat tako zelo aktiven, na vseh področjih: od kulture do športa, na tekmovanjih …

   

  

Kulturna prireditev Pomladne umetnosti je vedno nekaj posebnega. Učenka in učenec, ki je vodila prireditev sta nas popeljala po barvni paleti umetnosti. Učenec, navdušen nogometaš, je dokazal, kako se prepletata šport in kultura. Spoznali smo glasbo, ki so jo prepevali trije pevski zbori te šole, do mini koncertnega nastopa šolskega benda. Tudi poezije ni manjkalo in s tem mladi prikazujejo, kako pomemba je kultura v življenju.

   

  

Ob koncu prireditve se je za Pomladne umetnije zahvalil ravnatelj. Ni spregovoril tako kot vedno, z zanimivim govorom, pač pa so iz njegovih ust poplesavale rime in zato je požel bučen aplavz.

 

 

Zapisala: M. Jerebič

Foto: M. Jerebič

 

 

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top