Praznovanje rojstnega dneva malo drugače


OBJAVLJENO: četrtek, 27. april 2023
AVTOR: Minka Jerebič

Vsak človek praznuje rojstni dan. Tako se okoli njega zberejo njegove najdražje osebe, nato pa se začne praznovanje in kot vrhunec praznovanja je torta. Lahko pa je praznovanje rojstnega dneva tudi drugače. Za to ni potrebno veliko, treba pa je dobra organizacija.

   

  

Naš nekdanji član Društva Rusalka, Cveto, je praznoval 60 pomladi. S svojo prijateljico Tanjo, tudi našo nekdanjo članico, se je odločil, da tega o rojstnem dnevu ne bo obešal na velik zvon. Odločila sta se, da gresta v kraj vzhodno od Celja, kjer stoji majhna cerkvica sv. Urbana v Gorici pri Slivnici, kjer je prijazen župnik, ki ga njun prijatelj ter skupaj poklepetajo.

   

  

A, Tanja ne bi bila Tanja, če ne bi poklicala njegove in njene prijatelje ter mu pripravila presenečenje. Ko smo to slišale rusalke, smo tako bile za »akcijo«. Sodelovali so tudi člani dramske sekcije Ojstriška gospoda, ki je bila oblečena v kostume iz 17. stoletja. Tudi za glasbo smo poskrbeli. Na koru je bila Moška vokalna skupina Kavklerji iz Makol, glasbena diva Alenka Gotar, vokalist Anže Šuštar in Mirjam Šernek.

   

Sto prijateljev se nas je zbralo in Cveta smo pričakali pred cerkvijo. Začuden je bil, zakaj smo tam njegovi prijatelji. Prišel je tudi župnik Marko Šramel in nas povabil v cerkev. Sledila je glasba, Cveto pa ves iz sebe, kaj je to mogoče, pogledal je nazaj proti koru in na njem zagledal znane obraze. Po licih so mu stekle solze. Začel se je mašni obred. Bil je drugačen, tu se je veliko pelo, govorilo in tudi plesalo. Ob koncu smo naredili skupinsko sliko in skupaj odšli v dolino, kjer je za osnovno šolo veliko igrišče, kjer smo imeli kosilo. Pa tudi tu se še ni zaključilo presenečenje. Sedli smo v jeklene konjičke in se odpeljali do Slivniškega jezera, ker smo si privoščili sladoled, prijeten klepet, nato pa so nam dežne kaplje povedale, da prihaja čas slovesa. Odpeljali smo se vsak svojo pot, a Cvetov rojstni dam nam bo ostal v trajnem spominu …

   

   

  

  

 

... in tako se je zaključil lep praznični dan in dan praznovanja rojstnega dneva malo drugače ...

 

 

Zapisala: M. Jerebič

Foto: M. Jerebič

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top