S poezijo v jesen življenja


OBJAVLJENO: torek, 27. september 2022
AVTOR: Lilijana Prepeluh

Bilo je konec junija 2022, ko se je Kulturno-zgodovinsko društvo Rusalka prijavilo za sodelovanje na Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani. Ni minilo dolgo, ko smo prejeli potrdilo, da smo ga sprejeli kot društvo s predlagano predstavitvijo članov društva z njihovo poezijo na odprtem odru.

Predstavitev članov društva, njihovih pesmi oziroma robov, smo poimenovali S POEZIJO V JESEN ŽIVLJENJA.

  

Pa smo zakorakali v jesen življenja in zgodil se je torek, 27. septembra 2022, ko so na oder stopile članice Kulturno-zgodovinskega društva Rusalka in predstavile poezijo. Tiste rusalke, ki so bile tam, so predstavile svojo avtorsko poezijo, tisti, ki pa jih ni bilo, pa je njihovo poezijo predstavila predsednica društva.

  

  

 

A, še preden se je prireditev začela, so se rusalke zbrale in skupaj odšle v Linhartovo dvorano, kjer je bil osrednji dogodek ob odprtju 21. festivala za tretje življenjsko obdobje. Lepo so se rusalke imele, sedele skupaj in opazovale dogajanje na odru, ki jih je tako očaral, da bi skoraj pozabile oditi na nastop.

  

  

 

Na odru Cankarjevega doma pa se ni samo igralo in pelo, pač pa tudi plesalo ... Podeljene so bile številne nagrade in bilo je prav lepo, tako da so rusalke sklenile, da se prihodnje leto spet oglasijo in predstavijo svoja dela. Kaj pa to je, pa naj ostane še skrivnost ...

 

  

 

Na koncu pa je treba pristaviti še pikico na "i": 

Drage rusalke iskrene čestitke in hvala za ves vaš trud, s katerim dosegate številne rezultate in posledično prenašate pomen društva v kraju, mestu, Sloveniji in tujini.

Pogumno naprej

Lili

 

 

 

Zapisala: L. Prepeluh

Fotografije: M. Jerebič

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top