Samota, osamljenost ...


OBJAVLJENO: sobota, 5. februar 2022
AVTOR: Minka Jerebič

Samota, osamljenost ... ste se kdaj vprašali, kako žalostno je, ko človek zapade v to stanje in kar nima ne volje, ne energije, da bi se izognil temu psihološkemu problemu. Nekateri ljudje si težko najdejo prijatelje, ali pa jih imajo in ti nimajo časa zanje. Tudi med družinskimi člani lahko pride to takšnega problema, ki ne vemo, kako se ga lotiti reševati. Nekateri se zatečejo k pisanju knjig, pesmi, slikarstvu, kiparstvu, telovadbi ... Rešitev je veliko, le poiskati si je treba neko zaposlitev in iti ven na prosto, ven iz zaprtega prostora štirih sten.

 

Kako pa je v Društvu Rusalka? Članicam ni nikoli dolgčas. Decembra, ko mine ves predpraznični čas in imajo nekaj minut tudi zase, pride novo leto in z njim tudi novi izzivi. Tako je tudi v tem letu. Razpisi in natečaji so tu. Člani se pripravljajo za objavo člankov na natečajih, pripravljajo pa tudi besedila za letošnje publikacije. Kar nekaj jih imamo v načrtih in verjamemo, da bo tudi letošnje leto uspešno.

 

 

Letos bomo v Kulturno-zgodovinskem društvu Rusalka izdali pesniško zbirko Metke Jančec Osojnik. Izdati nameravamo tudi publikacijo za naše najmlajše. V njej bodo pripovedke, zgodbice, uganke, pesmi in še marsikaj. Pa to še ni vse. Proti koncu leta bo luč sveta ugledala nova tematska publikacija. Potem pa je tu še zapis o naši zgodovini. Dve knjižni deli se nam obetata, a o čem bo tekla beseda, naj ostane še skrivnost ...

 

Rusalke pa so se zbirale ob tolmunu in plesale svoj čarobni ples ...

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top