Sneguljčica


OBJAVLJENO: sobota, 9. april 2022
AVTOR: Minka Jerebič

"Nekoč sta živela kralj in kraljica ..." tako se začne pravljica ... in tako se je začela danes pravljica, ki so jo "pisale Rusalke" po nekajmesečnem premoru, ko so v goste povabile dve glasbeni šoli, ki sta s svojimi učenci pustile neverjeten pečat v Dvorani Center v Zalogu pri Ljubljani. Tu se je začela pisati pravljica ... Naj jo slike povedo.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

To je zgodba, kjer ljubezen premaga sovraštvo; kjer ljubezen ruši meje ... Ljubezen, dobrota, milina ...

Zrcalce na steni je pripovedovalo, kdo je najlepša deklica v deželi tej; princ je to začutil, takoj ko je zagledal dobro srce Sneguljčice in vedel je, da se je treba boriti za takšno lepoto, takšno milino, takšno dobroto ... ni mu bilo lahko, a ljubezen premaga vse. Palčki in publika v dvorani je bila nadvse vesela, ko smo bili priča zmagi ljubezni nad sovraštvom ...

Rusalke pa so bile vesele, ker so uspele v dvorano Centra Zalog pripeljati učence Glasbene šole Logatec in Pevske šole mag. Alenke Gotar. Prireditev je bila nadvse čudovita. Za tehnično podporo je poskrbel mladenič, kateremu nadvse zaupa učiteljica Alenka in pa predsednik KUD Svoboda Zalog, Aleksander Skuk. 

Rusalke smo dokazale da zmoremo, da je naša pot pravilna in da pogumno stopamo k začrtanim ciljem ...

  

 

LJUBEZEN JE VODILO ŽIVLJENJA ...

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top