Ta veseli dan kulture ... letos malo drugačen


OBJAVLJENO: četrtek, 3. december 2020
AVTOR: D. T.

Ta veseli dan kulture praznujemo na rojstni dan našega največjega pesnika dr. Franceta Prešerna. Letos je ta dan drugačen, kot pretekla leta. Pa nič zato, kultura nas še vedno povezuje in navdihuje. 

 

V Kulturno-zgodovinskem društvu Rusalka smo pred enim tednom dobili novo knjigo z naslovom Zgodbe mojega kraja, v kateri so člani društva (kar deset jih je bilo) zapisali zgodbe, ki so se nekoč zgodila in bi utonile v pozabo ... Tako pa: "Vse kar je zapisano, ostane v trajnem spominu."

 

V našem društvu smo dejavni tudi sicer. V času, ko moramo biti doma, smo doma, toda takrat ustvarjamo. Listi so popisani z različnimi zgodbami, rime plešejo sem ter tja in tako smo polni že novih idej, kako bomo ustvarjali jutri.

 

Morda pa je ta koronski čas tisti čas, ko se malo zamislimo. Zamislimo nad tem, kaj lahko mi storimo za kulturo in kako jo lahko še bolj dvignemo in čim bolj približamo širši množici, da bi se prav zaradi kulture narod še bolj prepoznaval in bil znan prav po njej.

 

Vsem članom in članicam društva želimo ob današnjem prazniku veliko ustvarjanja. Ne ustavite se, ustvarjajte, jutri boste imeli kaj pokazati. Že danes širšo množico vabimo na naše kulturne prireditve. Ne pozabimo: "Skupaj nam je lepo, a še lepše je, če nas kultura povezuje."

 

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top