TAKO SE JE VSE ZAČELO


OBJAVLJENO: petek, 14. maj 2021
AVTOR: Lilijana Prepeluh

Petek je ... in petki so bili dnevi, ko smo se po ustanovitvi društva rusalke najpogosteje srečevale. Zvedele smo se, da ni dovolj, če ustanovimo društvo, pa nas nihče na prepozna. Takoj smo začele s pripravami gradiva za spletno stran. To smo po dveh mesecih dobile.

V tem času pa nismo mirovale. Pripravljale smo vse potrebno za izid naše prve knjige o zgodovini vzhodnega dela. Zavedale smo se, da bomo povabile veliko ljudi, še več jih je prišlo samih. Rodila se je ideja, da jim ob tem podarimo delček našega društva. Oblikovala se je zgibanka o predstavitvi društva.

 

To so bili prvi začetki. Skromno, a dovolj jasno smo zapisale, zakaj smo ustanovile društvo. Pisalo se je leto 2015. V deželo je prišla pomlad. Brigita, Tatjana, Minka, Darja in jaz Lili, smo sedele ob Ljubljanici in prijetno klepetale. Beseda da besedo in tako smo se odločile, da zavihamo rokave in ustanovimo društvo. Tako kot danes, smo tudi takrat vedele, katera bo predsednica društva. Pa smo jo poslale v ogenj oziroma v boj za informacijami. Le tri mesece kasneje smo prejele odločbo in Kulturno-zgodovinsko društvo Rusalka se je rodilo.

Kaj smo zapisale v zgibanko o predstavitvi društva? Malo, a veliko; vse kar je potrebno in vse, kar še danes po petih letih drži. Bog Savus je ponosen na nas, reke tečejo in rusalke plešejo svoj čarobni ples ...

 

 

 

 

 

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top