V zavetju besede 2022


OBJAVLJENO: sreda, 30. november 2022
AVTOR: Antonija Jereb in Metka Jančec Osojnik

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je tudi letos izvedel natečaj V zavetju besede 2022.  Besedila za literarni natečaj  V zavetju besede 2022 tematsko  niso bila omejena, lahko pa si poleg proste tematike preizkusite v pisanju besedil, ki so tako intimna, družbeno-kritična, refleksivna, fantazijska, esejistična … Posameznik se je lahko prepustil domišljiji, igranju z besedami ter ustvarjanju drznega besedila. Na natečaju sta sodelovali dve članici Kulturno-zgodovinskega društva Rusalka: Antonija Jereb in Metka Jančes Osojnik. Obe članici sta se predstavili s poezijo. 

 

Antonija Jereb se je predstavila na natečaju s štirimi krajšimi pesniškimi deli: Ko človek bo človeka spoznal; Sava Bohinjka; Ščitnica v Črepinjah. Antoniji čestitamo v imenu vseh članov društva za sodelovanje na natečaju in jim želimo še veliko pesniško ustvarjalnih trenutkov.

  

 

  

 

Druga članica društva, ki je sodelovala na natečaju pa je Metka Jančec Osojnik. Tudi ona je sodelovala s štirimi pesmimi, ki so tako zelo kritične, zlasti pa aktualne, glede na svetovno dogajanje. Metki čestitamo za njeno sodelovanje na natečaju.

 

  

  

 

zapisala:

Lilijana Prepeluh

 

 

 

Nazaj na bloge

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top