DRUŠTVU RUSALKI V POKLON


OBJAVLJENO: ponedeljek, 3. avgust 2020

Spoštovani,

V Kulturno-zgodovinskem društvu Rusalka praznujemo pet let delovanja. Kot se spodobi za takšen jubilej, bomo organizirali kulturno prireditev, a to bo v dneh, ko se bo malo shladilo, ko bodo noči daljše, da bo vse bolj romantično, kot se za takšno društvo spodobi.

Ob peti obletnici društva nameravamo izdati tudi zgibanko, ki bo spominjala na naših pet let delovanja. Članice društva so poprijele za prazne liste papirja in spesnile pesmi, ki so posvečene praznovanju pete obletnice društva. 

Antonija Jereb je društvu poklonila pesem RUSALKE, opisuje njene začetke in letošnje leto, ki je malo drugače, a rusalke smo tiste, ki nedela ne poznamo in zato vsak dan ustvarjamo in smo vsak dan na prestolu Triglava, kjer prebiva naš bog Savus:

Metka Jančec Osojnik je napisala pesem z naslovom RUSALKI V POZDRAV, a začetnice črk prvih kitic dajo ime našega društva in opisuje pridnost rusalk:

Nežka Andrejaš se spominja dni, ko je bila povabljena v društvo, kjer je na Večeru poezije recitirala in nato ji je bilo tako všeč, da je v društvu kar ostala: RUSALKA - KULTURNO-UMETNIŠKO DRUŠTVO:

Majda Mihovec se je vrnila iz gora, pozdravila prijateljico ter z njo začela pisati pot poezije v društvu; njena pesem nosi naslov PRIJATELJICA:

Marija Starič je društvu posvetila pesem z naslovom ZA RUSALKIN DAN: rada ima člane društva in mi imamo radi njo, vse nas bi močno objela, kot šopek najlepših rož:

V društvu smo člani, ki smo zelo medsebojno povezani. Dela imamo veliko, a vedno se najde tudi tisti trenutek, ki je le naš - od društva. Ustvarjamo številne prireditve, razstave, zapišemo o zgodovini naših krajev, člani pišejo poezijo, sodelujemo na natečajih ... A, najlepše nam je takrat, ko smo skupaj, se smejemo in veselimo ... Takšne ima nas naš bog Savus najrajše ...

 

Pa vse najboljše Rusalke in Rusalčka!

 

 

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top