ko si podamo DLAN ...


OBJAVLJENO: četrtek, 12. marec 2020

V Kulturno-zgodovinskem društvu Rusalka je tudi članica, ki je slepa. To ji ni ovira, da ne bi bila v društvu aktivna in člane medsebojno povezovala. Je tudi članica Zavoda gluhoslepih Slovenije Dlan. Pretekli mesec ob izidu knjige Slepa grofica smo med društvi navezali prijetne prijateljske vezi. Te se vedno bolj poglabljajo in danes bi lahko dejali, da smo si podali dlan. V Zavodu Dlan so imeli danes občni zbor. Letos bodo praznovali 15. let delovanja. V mesecu oktobru, ko je mednarodni dan gluhoslepih bodo organizirali kulturno prireditev. Društvo Rusalka jim je ponudilo dlan in sprejeli so jo. Tako se nam obeta novo poznanstvo, novo prijateljstvo in novo sodelovanje. 

Človek se celo življenje uči. Tako smo v Društvu Rusalka bogatejši za spoznanja ljudi, ki so gluhi, slepi ali oboje: gluhoslepi. Ljudje so, polni ljubezni in topline. Preteklo leto so izdali dve knjigi Živeti z gluhoslepoto - Zgodbe ljudi, ki poslušajo s srcem in gledajo z dlanmi ter Haptični način sporazumevanja z ljudmi z gluhoslepoto. 

Dr. Simona Gerenčar Pegan pa je že pred leti napisala knjigo Ljudje z gluhoslepoto v Sloveniji. Danes jo je naša predsednica dobila tudi v dar, tako kot ostali dve. Predsednik zavoda pa ji je izročil čudovit šopek.

 

Kako je lepo, ko si podarimo dlan, ko si podarimo prijateljstvo ...

 

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top