KONCERT KLASIČNE GLASBE


OBJAVLJENO: četrtek, 17. oktober 2019

Kulturno-zgodovinsko društvo Rusalka v sodelovanju z Glasbeno šolo Ljubljana Moste - Polje bosta organizirala koncert klasične glasbe, v četrtek, 24. oktobra, ob 19. uri, v dvorani Centra Zalog, Zaloška cesta 267, Ljubljana Zalog.

 

Na koncertu bo sodelovalo 20 mladih instrumentalistov ter sopranistka Katrina Pivk ter gostja večera, pianistka Vesna Marinko. Koncert bosta obiskala grof in grofica Štatenberska s svojimi dvornimi damami. Tako bo večer res nekaj veličastnega in posebnega.

 

Glasbena šola Ljubljana Moste - Polje že več desetletji izobražuje mlade na področju glasbene umetnosti. Prvi koraki te šole so se začeli po različnih krajih naše bivše občine Moste - Polje, dokler se obe glasbeni šoli (Glasbena šola Polje in Glasbena šola Moste) v šolskem letu 1963 / 64 nista združili. Od leta 2017 na deluje glasbena šola s svojo enoto tudi v Zalogu. Mladi se nam bodo predstavili z igranjem na različne instrumente, trije korepetitorji jih bodo spremljali na klavirju, pod budnim očesom 14 mentorjev.

 

Pianistka Vesna Marinko se je že v rani mladosti srečala s črno-belimi tipkami. Klavir je takoj vzljubila, prav tako zvoki, ki prihajajo z igranjem nanj. Kot gostja večera se nam bo prestavila s šestim skladbami in nas popeljala z glasbo v zasanjano jesen.

 

Vljudno vabljeni, saj se nam obeta čudovit večer.

 

Društvo Rusalka

 

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top