KULTURNIK - Opomnik


OBJAVLJENO: nedelja, 20. februar 2022

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Območna izpostava Ljubljana je v letošnjem letu izdal KULTURNIK - Opomnik 2022, ki ga je poslal vsem društvom v Ljubljani in širši okolici, ki se ukvarjamo s kulturo. 

Geslo, katero je letos JSKD pospremilo publikacijo v svet je: S KULTURO SPREMINJAMO SVET NA BOLJE!

Območni izpostavi Ljubljana JSKD je mogoče slediti s takšnim geslom, saj se državljani povezujemo v kulturna društva, z namenom, da imamo enake ali podobne cilje ter ohranjamo našo bogato preteklost ter na ta način spreminjamo svet na bolje. Brez kulture se pač ne da živeti.

Tega se zavedamo tudi v Kulturno-zgodovinskem društvu Rusalka. Zakorakali smo v sedmo leto našega delovanja. Ko smo ustanoviteljice društva poplesavale tisti čudoviti rusalkin ples ob bajerju pod Kašeljskim hribom, se niti zavedale nismo, kakšno delo nas čaka, vedele smo le za rezultate. Danes te imamo in stopamo pogumno naprej, zavedajoč se, da nas ne more nič ustaviti. 

Kaj bomo v Društvu Rusalka delali v letu 2022 je znano, znan je program tudi za leto 2023, kaj pa bomo skupaj delali z JSKD pa so nam posredovali v tej publikaciji. Tako bomo lažje načrtovali aktivnosti, ki se bodo odvijale v letu 2022.

Zakaj bi zgubljali besede, stopimo na pot ustvarjanja in se prepustimo kulturnem toku življenja ...

 

 

 

 

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top