Marija Starič, Med visoke trave bi šla


OBJAVLJENO: sobota, 9. november 2019

Marija Starič, članica Kulturno-zgodovinskega društva Rusalka, bo v ponedeljek, 18. novembra 2019, predstavila svojo knjigo Med visoke trave bi šla. Njen prvenec in obenem avtobiografsko delo je rezultat izliva njene duše na papir. Predstavljena je njena življenjska pot, polna ovir, ki so ji bile podane na poti njenega življenja. Ni se vdala. Spopadala se je z njimi, jim kljubovala, obenem pa je življenje rezalo njeno življenjsko pot. Smrt je mnogokrat prišla v njeno življenje. Vzela ji je najdražje, v njenem srcu pa pustila globoke bolečine. Celotna njena življenjska pot je zapisana v tej knjigi. Knjiga je obogatena s številnimi pesmimi, ki so nastale ob različnih dogodkih. 

 

OTROK MOJ

 

Kako neusmiljeno škriplje

pesek pod nogami

v tej čudni tišini,

ko stopam po ozki stezici

proti tebi.

Zaprem oči in razprem roke,

vidim, da prihajaš

v moj objem,

vsa v belem kot angel si.

Objamem te in odprem oči,

takrat spoznam, da te ni.

Nikoli več te ne bo

v mojem objemu.

Le pesek bo znova in znova

motil to grobno tišino,

deklica moja.

 

Marija je oseba polna dobrote. Ve, da mora živeti, da se mora spopadati z različnimi ovirami, ki so ji bile poslane na njeno življenjsko pot. Marija je oseba, ki ve, da lahko premaga ovire in gre naprej. Brazgotine ostanejo in mnogokrat padajo nanje solze, ki pritečejo iz Marijinih oči. Tako je tudi lažje razumeti poezijo Marije Starič: ta je čutna, polna ljubezni, dobrote in trpljenja.

 

Vabljeni k predstavitvi knjige Marije Starič, Med visoke trave bi šla.

 

Predstavitev bo v ponedeljek, 18. 11. 2019, ob 19. uri, v dvorani Centra Ig. Kulturni večer bodo popestrili pevci Moškega pevskega zbora Ig. Nato pa sledi ogled razstave članic likovne skupine Društva Fran Govekar iz Iga z naslovom Ptice.

 

Vljudno vabljeni, vstopnine ni.

 

 

 

 

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top