Nežkino slovo ...


OBJAVLJENO: nedelja, 13. marec 2022

Rusalke so se zbirale ob tolmunih in poplesavale svoj čarobni ples. Med njimi je bila tudi rusalka Nežka ... Včeraj pa je Nežka zaplesala svoj zadnji zemeljski ples in za vedno odšla v naročje reke, kjer jo je pričakal Bog Savus ...

Pred štirimi leti je prišla na kulturno prireditev v Center Zalog, ob svetovnem dnevu materinega jezika. Njena poezija je bila lahkotna, čuteča in razmišljujoča. Nežka je s svojo milino začarala navzoče in rusalke smo takoj začutile to ljubezen, ki jo nosi v sebi, da je del nas. Vedno se je rada odzvala na kulturne prireditve društva in tako s svojo poezijo obogatila marsikatero prireditev.

Še pred nekaj meseci smo skupaj načrtovali prihodnost dela društva. Tako kot vedno je tudi tokrat Nežka posredovala svojo poezijo za publikacije v letošnjem letu med prvimi. Pred dvema mesecema smo ji izrekli čestitke ob njenem 82. rojstnem dnevu. 

Konec februarja pa je prišel čas, ki so ga vile rojnice prerokovale Nežki ob zibelki. Njeno zemeljsko življenje se je počasi začelo zaključevati in v soboto, 12. marca 2022, je za vedno zaprla oči in odšla.

Za naše društvo je to velika bolečina. Odšla nam je draga prijateljica. Vedno je imela nasmeh na obrazu, načrtovale smo skupne poti, skupne nastope ... Danes pa ...

Naj počiva v miru ...

Tvoje rusalke in rusalčka 

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top