ob prazniku Dnevu upora proti okupatorju


OBJAVLJENO: sobota, 25. april 2020

V Kulturno-zgodovinskem društvu Rusalka vsako leto v sodelovanju s ZB za vrednote NOB KO Zalog - Sp. Kašelj pripravimo kulturno prireditev ob prazniku Dnevu upora proti okupatorju. Namen je bil tudi letos, a zaradi "sovražnika", ki se potika po naši ljubi zemljici, to ni bilo mogoče. Nastopajoči so pripravljeni, zato bomo prireditev izvedli v jesenskem ali zimskem času. Tudi tradicionalni pohod v Mrzlo dolino je odpadel. Pomembno pa je, da se spomnimo vseh, ki so med II. svetovno vojno izgubili življenja in tistih, ki so se borili, da danes mi živimo v svobodi.

27. aprila 1941 je bila ustanovljena Protiimperialistična fronta, ki se je po nemškem napadu na Sovjetsko zvezo 22. junija 1941 preimenovala v Osvobodilno fronto slovenskega naroda. Osvobodilna fronta je pozvala k oboroženemu uporu.

Pomembno vlogo za motivacijo in vzpodbudo vojakov, ki so odhajali v boj, pa so imele tudi partizanske pesmi. Te udarne partizanske pesmi živijo še danes.

Vzemimo si čas, pomislimo na preteklost, ki nam je dala svobodo v kateri danes živimo in mislimo na jutrišnji dan, brez vojn, brez sovraštva ... stopimo skupaj in bodimo si tovariši.

 

Čestitke ob prazniku

Kulturno-zgodovinsko društvo Rusalka

 

 

 

 

 

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top