pesniška zbirka POLJUB STRASTI


OBJAVLJENO: sreda, 30. maj 2018

Kulturno - zgodovinsko društvo Rusalka napoveduje bogato kulturno jesen. Že septembra bo izšla pesniška zbirka POLJUB STRASTI, avtorice Majde Mihovec.

Objavljamo nekaj besed iz recenzije pesniške zbirke.

mag. B. L.:

Zadeva:           recenzija pesniške zbirka Poljub strasti avtorice Majde Mihovec

 

 

Albert Einstein je nekoč izjavil: »Živite lahko samo na dva načina. Tako kot da ni nič čudež, ali pa tako, kot da je vse čudež.«

 

Majda Mihovec je človek, ki zna živeti na tisti drugi način. Je človek, ki zna videti čudež povsod in ga kot takega sprejemati ter ohranjati nekje znotraj v srcu zapisanega. A ne le to, to razumevanje zna deliti tudi z drugimi.

 

Takšna je tudi njena poezija. Veliko več kot le izliv nekega notranjega stanja v danem trenutku na list papirja, pač pa je to nekaj, kar se ji je zgodilo ali se ji dogaja in ne glede na to, ali gre za radost ali veselje ali za bolečino, je tisto kar se ji dogaja in česar nikoli ne želi pozabiti. Kot da bi bilo to del nje same v nekem časovnem obdobju, ki se mora ohraniti in biti zapisan danes za nas, jutri za naše potomce in morda celo v zgodovino. Obenem pa nas opominja na pogled na svet, ki ga tako hitro pozabimo, da ne slišimo več žuborenje bistrega potoka, rasti trave, pripeke sončnih žarkov, radosti živali in lepot stvarstva.

 

V njeni poeziji čas zbledi, besede postanejo nagovori in del življenja, ki ga vsi živimo, a mnogokrat tako hitro zbežimo iz njega, da se sploh ne zavedamo. So verzi, ki dajejo človeku prav poseben smisel, se poglobimo nekam vase, odplavamo na širno morje in ugotovimo, kako globoko se nas je to dotaknilo. Morda v tistem trenutku sploh ne opazimo, da nam po licu tečejo solze. A, vse to je tisto, kar izžareva ta pesniška zbirka.

 

Iz pesmi Majde Mihovec se izraža njena osebnost, prežeta z izjemno energijo, kjer negativno energijo odslavlja in nase veže ljudi, ki so veseli, polni radosti, ali pa jim ona vse to vliva, ne da bi se zavedala tega. Vredno je občudovati njeno pragmatičnost, optimizem, zaupanje in veselje do življenja. To je pokazala s premagovanjem bolezni, ko se ni vdala in verjela, da jo ta svet in ljudje, ki jo obdajajo potrebuje.

 

Izražanje avtoričinih čustev preko verzov in pesmi je odraz tiste njene poglobljenosti in doživljanje njenega sveta, z njenim pogledom, kjer ne pozna sovraštva in negativnosti, pač pa le ljubezen, spoštovanje, dobroto.

 

Verjamem, da se je bilo avtorici težko odločiti, katere pesmi bodo zaznamovale njeno prvo pesniško zbirko. Glede na velik in pester repertoar, ki ga avtorica ponuja in ga ima, verjamem, da ne bo ostala le pri tej pesniški zbirki. Člani v Društvu Rusalka so prežeti s toliko pozitivne energije, da sem prepričana, da bodo Majdo Mihovec še naprej spodbujali in ji vlivali upanja po ustvarjanju ter posledično po rojstvu novih pesniških zbirk.

 

Tako nekateri čudeži, ki jih danes čas potihoma razblinja pred našimi očmi, vendarle ne bodo odšli v pozabo …

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top