POMLAD JE TU


OBJAVLJENO: torek, 4. april 2023

Spoštovani,

 

Ko se zima poslavlja, vsi hrepenimo po svetlobi, toploti in po novem življenju vsepovsod okoli nas. Gozdovi so še goli, sončni žarki pridejo čisto do tal, pobožajo zemljo in privabijo prve cvetlice, vode Save in Ljubljanice dobijo bolj prijazno, svetlejšo barvo, nebesni svod je opran in prepihan, zemlja zadehti in vabi, da jo napolnimo s semeni in rastlinami.

Pomlad prihaja v stoterih oblikah. Raznobarvne rožice, prvi popki na drevesih, brenčeče čebelice, v jutranjem mraku prepevajoči kosi, pisana mavrica po nevihti in pobarvana jajčka... Tudi mi smo kot prerojeni, ko s polnimi pljuči svežega zraka in vedrega obraza hodimo po naših poteh. Včasih nas pomlad s severnimi vetrovi opomni, naj ne hitimo preveč, drugič nas toplo sonce slači do kratkih rokavov.

 

Pomislite, koliko pesmi opeva pomlad! V februarju smo pomlad vabili z ljudsko Prišla bo pomlad, v marcu so bili glavni junaki Zvončki in trobentice, v aprilu si lahko zapojemo Ne čakaj na maj, v maju bi prišla prav Sonce pomladi, ki so jo prepevali Pepel in kri in četudi smo že v letih, ko velja za nas tista prelepa Smolarjeva Daleč je za naju pomlad, bi z veseljem poslušali Majdo Sepe z njeno Pesmijo o pomladi in prijateljstvu.

 

Naj bo vodilo tega večera, na katerega vas v Kulturno-zgodovinskem društvu Rusalka vabimo v sredo, 12. 4. 2023, ob 19. uri, v Center Zalog.

 

Vljudno vabljeni.

 

Vse dobro vam do snidenja želimo

člani Društva Rusalka

 

 

 

 

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top