še nekaj dni ...


OBJAVLJENO: sobota, 22. junij 2019

... nas loči, ko se bodo članice Kulturno - zgodovinskega društva Rusalka odpeljale proti Občini Trebnje, kjer bo uradna razglasitev rezultatov natečaja Povest o dobrih ljudeh. Članice društva so se s svojimi zgodbami prijavile na ta natečaj in bile tudi sprejete. Organizator je natisnil zbornik, ki ga bodo vsi sodelujoči prejeli na kulturni prireditvi v petek, 28. junija 2019, v Trebnjem.

 

Zgodbe so tiste, ki življenje izpopolnjujejo in ga ohranjajo zapisanega na listu papirja. Tako vemo, kako kvalitetno smo živeli in se v trenutkih samote, tesnobe, ali dolgih zimskih dnevih spomnimo na našo prehojeno pot. So spomini, ki se jih nariše na platen in tako iz njega beremo zgodbe ... zgodbe, ki bi tonile v pozabo, pa tako nikoli ne bodo.

 

Kdo so dobri ljudje, ki pišejo te zgodbe ... To niso bogataši, to niso tisti z velikim egom, to niso ... ne, to niso tisti, to so preproste osebe, ki jih je sama dobrota. Morda jih celo ne poznamo, pa se našega življenja tako bežno dotaknejo, da nam spomini ostanejo. 

 

Iskrene čestitke vsem sodelujočim.

 

Avtorica slik: P. Pšak

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top