SOREČJA


OBJAVLJENO: nedelja, 10. januar 2021

Nedelja, 10. januar 2021. Zunaj sneži, ko zaslišim telefon in se oglasim. Vsa nasmejana me pozdravi Metka Jančec Osojnik. Vesela sem, ko slišim nasmeh v telefon, saj se zavedam, da je naša "rusalka" srečna. Potem pa začne s pripovedovanjem in mi pove, da je včeraj dvignila prav posebno pošiljko - pesniško zbirko SOREČJA, Vrhniške literarne skupine, v kateri ona že več let uspešno sodeluje. 

  

 

Pri nastajanju pesniške zbirke SOREČJA je sodelovalo deset članov Vrhniške literarne skupine. Pesniško zbirko je uredila mag. Ana Porenta, ki je v uvodu napisala spremno besedo. Avtorji pa so poleg pesmi zapisali tudi kakšno krajšo pripoved.

 

 

Metka Jančec Osojnik, ki je tudi članica Kulturno-zgodovinskega društva Rusalka, je takole začela s svojo predstavitvijo: "Od otroštva sanjam rime, od pomladi pa do zime ... Pesem, ljubezen, življenje so sreča, ki dalje me pelje. Skozi radost in trpljenje čas previdno dneve melje."

 

 

V pesniški zbirki najdemo enajst avtorskih pesmi, ki jih je v letu 2020 napisala naša Metka. Pesmi je razdelila v dva sklopa: I. Od pomladi pa do zime in II. Dandanašnji čas.

 

 

Draga Metka, tako v mojem imenu, kot v imenu članov Društva Rusalka, ti izrekam iskrene čestitke na tvoji literarni poti. Zima je pravšnji čas, da vzameš v roko list papirja in svinčnik ter da ustvarjaš nove rime. Ko pa pride pomlad, pa nadaljuj z delom ... Pa ne pozabi: pride tudi poletje in jesen ...

Srečno.

Minka Jerebič,

predsednica društva

 

 

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top