USPEH, kot poplačilo


OBJAVLJENO: sobota, 29. maj 2021

V Tednu ljubiteljske kulture 2021, ki je bil od 21. 5. 2021 do 30. 5. 2021, smo v Kulturno-zgodovinskem društvu Rusalka sodelovali kar s tremi dogodki. Prvi med njimi je bil razstava del ljubiteljskega ustvarjalca Marjana Rajsarja, z naslovom REZBARIJE.

  

 

Marjan Rajsar je Ljubljančan, ki ga navdušuje ljubezen do lesa in ustvarjanja z njim. S svojimi izdelki je navduševal že v različnih delih Ljubljane, tokrat pa smo ga povabili med Rusalke. Razstava je bila na ogled tri dni in imeli smo kaj videti.

Kaj so obiskovalci zapisali ob razstavi, si lahko preberete tu:

"Končno so se odprla vrata Centra Zalog in končno imamo čudovito razstavo o REZBARSTVU ljubiteljskega ustvarjalca Marjana Rajsarja. Čudovita dela, vsako zase edinstveno in čudovito. Človek se lahko vpraša, kakšno znanje o lesu in natančnost pri izdelavi ima lahko človek, ki ustvarja takšno mojstrovino. Iskrene čestitke in veliko uspehov tudi v prihodnje. M."

"Hvala Društvu Rusalka za vedno nekaj novega. Lepa razstava izdelkov, ki so se ohranili od naših prednikov. A. S."

"Čudoviti izdelki, še lepša razstava umetniškega ustvarjalca. N. V. in M. Z."

"Bravo mojster. Čudoviti izdelki, vredno ogleda! Bravo Rusalke, kar tako naprej. Še več razstav in idej. A."

"Čestitke za tako lepa ročna dela, ki res ne bi smela priti v pozabo. N. A."

"Vsa pohvala za tako lepo domiselno delo. M. S."

"Zelo lepa razstava, vredna ogleda. M. J. O."

  

 

In kaj poreče mojster Marjan Rajsar o sebi:

"Recenzija - sem Prekmurec. Penzjonerstvo je čas, ko človek ustvarja in si izpolni razne želje. Ker jaz imam vedno čas in sem ljubitelj lesa, ča rezbarim in pletem košare. Hvala Rusalkam. Marjan Rajsar."

 

  

 

Naslednja prireditev pa se je zgodila v četrtek, ko smo v Kulturno-zgodovinskem društvu Rusalka organizirali VEČER OTROŠKE POEZIJE IN PRAVLJIC. Naše članice društva Antonija Jereb, Marija Starič, Metka Jančec Osojnik in Nežka Andrejaš do pripravile čudovit večer. Ker je v tistem času začelo močno deževati, smo načrtovani dogodek potegnili iz 45 minut na 90 minut. A, čas je tako hitro minil. Otroci in njihovi starši so poslušali čudovite otroške pesmice in zvedeli smo, kako se dnevi v tednu pregovarjajo ... Pa tudi peli smo, le zakaj ne bi, saj smo imeli čas, zunaj pa je dežek namakal luže tri ...

  

 

V petek, 28. 5. 2021, pa smo se spet zbrali v Centru Zalog in imeli VEČER OTROŠKIH UGANK. Koliko zanimivih pogledov, radovednih oči in napetosti je bilo, ko so članice Društva Rusalka: Antonija Jereb, Marija Starič in Metka Jančec Osojnik, brale uganke. Antonija in Marija star brali avtorske uganke, Metka pa je brala uganke iz knjige Antonije (samo za vas, dragi otroci: Antonija ima veliko in precej debelo knjigo o ugankah) ter iz publikacij o mali Rusalki. Ob koncu prireditve so vsi otroci dobili lepe knjižne nagrade. 

 

  

 

Tako je minil teden v Društvu Rusalka. Polni novih znanj in idej pa korakamo v nov mesec. Kaj prinaša ta mesec Rusalka? Spremljajte nas in boste vse izvedeli ...

 

Zapisala: Lilijana Prepeluh

Foto: Minka Jerebič

 

 

 

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top