VELIKONOČNA RAZSTAVA


OBJAVLJENO: nedelja, 31. marec 2019

V Kulturno - zgodovinskem društvu Rusalka smo se odzvali vabilu Zavoda Stanislava, ki od 30. 3. pa do 30. 4. 2019 organiziran Velikonočno razstavo. Beseda da besedo in štiri članice društva smo se odpravile proti Gornjemu gradu. Imele smo kaj videti. 

 

Stara hiša, ki govori o zgodovini nekega preteklega obdobja je lepo obnovljena, nad vrati nas pozdravi napis Zavoda Stanislava. Torej prišli smo prav. Pred hišo trije lajnarji in ogromno ljudi, vsi nestrpno čakamo, da bo kulturnega programa konec in da nas povabijo v hišo. 

 

Sledilo je povabilo. O... zastane ti dih. V veliki sobi na desni strani razstavljene kamenine iz bližnje jame, med njimi kaktusi in staro orodje ... Vzpnemo se po starih lesenih stopnicah v zgornje nadstropje. Lončene peči, staro pohištvo, stare slike ... mize okrašene s cvetjem, voščilnicami, pirhi: takšnimi in drugačnimi ... spomini sežejo daleč nazaj na otroštvo; v naslonjaču kraljujem medved, na okenski polici porcelanaste punčke, v vitrini prečudovit porcelan, na steni podobice ... Oh, kako lepo.

 

Poglej sem, poglej še to, poglej ... Čas se ustavi in ... ja vse pohvale članom Zavoda Stanislava, seveda gospe Zdenki Zakrajšek, pa številnim društvom, ki so pomagali pri ustvarjanju te čudovite razstave.

 

Sledijo dogovori ... DA, SODELOVANJE BO ... in delčke tega bo nekoč prikazanega tudi na razstavi v Zalogu. Kako ponosni smo v društvu, ko spoznavamo na vseh koncih naše lepe domovine dediščino, ki so nam jo pustili naši predniki. 

 

   

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top