zaključen natečaj ZGODBE O DOBRIH LJUDEH


OBJAVLJENO: sreda, 3. julij 2019

V okviru projekta "Eno je potrebno - Baraga in čipka kot niti sodelovanja" v okviru Občine Trebnje in Kulturnega društva Trebnje Sekcija Klekljarska skupina Žnurce, je bilo v petek, 28. 6. 2019 zaključna prireditev Zgodbe o dobrih ljudeh. 

 

S strani Kulturno - zgodovinskega društva Rusalka je sodelovalo šest članic društva:

Antonija Jereb, 

Majda Mihovec, 

Marija Starič, 

Metka Osojnik,

Lilijana Prepeluh in

Minka Jerebič.

 

Njihovi prispevki in prispevki vseh sodelujočih pri tem projektu je objavljeno v zborniku Zgodbe o dobrih ljudeh. Na kulturni prireditvi se je župan Občin Trebnje, Alojzij Kastelic, zahvalil vsem sodelujočim in poudaril pomen takšnega sodelovanja in prav na področju kulture in kulturne dediščine. Kultura in kulturna dediščina sta tisti, ki ponašata ponosno nek narod v svet in zagotavljata njegovo prepoznavnost. Vodja projekta, Mateja Zupančič, pa je poudarila, kako pomembno je pisanje - tako proze kot poezije - to je tisto, ki briše meje in povezuje ljudi. 

 

Milena Miklavčič in Ivanka Viščak sta imeli veliko dela, ko sta prebirali članke in ocenila najboljše. Ti so bili nagrajeni. Vsi sodelujoči v tem projektu, pa smo si bili enotni, da ni pomembno, ali dobiš nagrado, pač pa sodelovanje.

 

Ko danes prebiramo zgodbe 82 avtorjev ugotavljamo, da so si zgodbe dokaj enotne. Ljudje srečujemo v življenju ljudi, ki se nas dotaknejo. Zato je vredno, da v teh poletnih dneh stopimo do knjižnice in si sposodimo to knjigo za branje.

 

O pisanju naših članic društva pa si lahko preberete v rubriki "blog".

 

Prijetno branju. Vsem sodelujočim pa iskrene čestitke.

 

 

 

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top