ZGODILO SE JE V MOJEM KRAJU


OBJAVLJENO: nedelja, 12. september 2021

ZGODILO SE JE V MOJEM KRAJU je naslov nove publikacije Kulturno-zgodovinskega društva Rusalka, ki bo v prihodnjem tednu ugledala luč sveta. Deset članov društva je napisalo številne zgodbe, ki so jih sami doživeli ali pa slišali od svojih staršev, prijateljev, znancev ali naključnih ljudi, ki so stopili v njihova življenja.

 

Zgodbe se nekaj posebnega. Izžarevajo neko spoštovanje na pretekle dogodke, ki bi se pozabili, če ne bi bili zapisani. Tako se bodo ohranile zgodbe, ohranile osebe v teh zgodbah in naše življenje bo bogatejše, ko bomo lahko ob zimskih večerih prebirali te zapise.

 

Za naslovno sliko je poskrbel slikar Vojko Kumer iz Oplotnice, prijatelje članov Društva Rusalka. Zgodbe pa so zapisali Antonija Jereb, Florjan Sušnik, Hafija Sedić, Lilijana Prepeluh, Marija Starič, Metka Jančec Osojnik, Minka Jerebič, Nejc Plečko, Nežka Andrejaš in Tanja Šubelj. Za spremno besedo je poskrbela Dušica Kunaver.

 

Ob rojstvu nove publikacije članov Društva Rusalka čestitamo vsem sodelujočim in želimo uspeh knjigi, da jo bo prebiralo čim več ljudi ...

 

   

 

 

Prenesi priponko

Nazaj na obvestila

Naši zapisi

AKTUALNO
BLOGI
ZGIBANKE

Informacije

Ime društva:  KULTURNO – ZGODOVINSKO DRUŠTVO RUSALKA
Skrajšano ime društva:  DRUŠTVO RUSALKA
Sedež društva:  LJUBLJANA
Naslov:  SI-1000 LJUBLJNA, Pot v Zeleni gaj 27 B

Top